barbekü

Burs Verilen Öğrenci Ziyareti

1996 yılında Ankara'da 24 hemşehrimiz tarafından kurulmuş olan SİDAV’ın önemli etkinliklerinden biri olan, Ankara’daki üniversiteleri kazanan ve imkanı olmayan öğrencilere burs verme desteği devam etmektedir.

Kurulduğu günden beri; kurucuları, yönetim kurulları, dost ve hemşehirlerin maddi destekleri ile sağlanan burslar Siirtli öğrencilere mennumiyetle dağıtılmaktadır.

1999 yılından beri Vakfımız 569 Siirtli öğrenciye 160.000 TL (Eski para ile 160 Milyar TL ) miktarında para burs olarak öğrenim hayatları boyunca dağıtılmıştır.

Şu ana kadar Vakfımızın Yönetim Kurullarının özverili çalışmaları sonucunda bu imkanlar sağlanmıştır.

Burs alan öğrencilerimizin, manevi yönden vakfımızı ve yönetim kurullarını hatırlamaları gerektiğine inanıyoruz. Bu inanç, yönetim kurullarımızın, daha çok çalışma azmine ulaşacakları gerçektir. Ancak manevi olarak 569 kişi içerinden bir / iki öğrenci vakfımızın yönetim kurullarına teşekkür etmiştir.

Sayının bu kadar az olması yönetim kurulumuzu hem üzmüş hem de iki kişi tarafından hatırlanmaları nedeniyle bir nebze mutlu etmiştir.

Mezun olan arkadaşlarımızın vakfımıza ve kendilerinden sonra gelecek öğrencileri hatırlamaları ve empati yapmalarını istemek, yönetim kurulu olarak hakkımızdır.

Mezun olan öğrencilerden resimini aşağıda sunduğumuz Hasan Pesen, Gazi Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliğini bitirerek mezun olmuştur. Hasan Pesen, mezuniyetinden sonra vakfımıza giderek, yönetim kurulumuzu ve vakıf başkanı sayın Yılmaz Hevlacıoğlu’nu ziyaret ederek teşekür etmiştir. Yönetim Kurullarının beklediği bu manevi davranış, yönetim kurulumuzu sevindirmiştir.

Böyle bir evlat yetiştirmeleri nedeniyle ailesini kutluyor, kendilerine hayatta başarılar diliyoruz.

Darısı diğer öğrencilerimizin başına.

porland



Design: Epikman